Wanneer je zover bent dat je de klant een factuur moet gaan sturen is het handig om te weten wat er allemaal op moet komen te staan. Nu heeft de belastingdienst een aantal eisen waar een factuur aan moet voldoen om in elk geval btw-aftrek te kunnen doen. Welke eisen zijn dat?

Vijf stappen om een factuur op te maken

Het opmaken van de factuur moet voldoen aan een aantal eisen. Een factuur noemt men ook wel de rekening. Welke stappen zijn er om je factuur op te maken:

  • Welke eisen zitten er aan een factuur: Er moet altijd een btw-identificatienummer en btw bedrag op de factuur staan. Ook je KVK nummer moet vermeld worden. Het is van belang dat er een factuur datum en factuurnummer op staat. Het factuurnummer moet doorlopend zijn. Wanneer de levering geweest is, de naam en het adres van de klant en van je bedrijf, de goederen die geleverd zijn, het aantal goederen of uren die er in rekening gebracht worden moeten eveneens op de factuur staan.
  • Hoe ziet de factuur er uit: Het moet een duidelijke en overzichtelijke factuur zijn met logo en jouw bedrijfsnaam. De klant moet alle gegevens in één oogopslag zien.
  • Wanneer verstuur je een factuur: Wanneer een opdracht afgerond is stuur je de factuur naar de klant. De opdracht ligt nog vers in het geheugen.
  • Hoe ga je een factuur versturen: De voorkeur is dat je een elektronische factuur verstuur. Deze worden vaak verzonden via een beveiligde server.
  • Moet een factuur bewaard worden: Het is zeker verstandig om een factuur te bewaren. Bonnen en facturen mogen ingescand worden en digitaal bewaard worden. De bewaartermijn is ongeveer zeven jaar. De belasting wil dat je de administratie snel kan aanleveren wanneer dit nodig is.

Geef een reactie