Boekhoudpakketten

Eigen bedrijf

Een eigen bedrijf hebben is een droom van velen. Als je een eigen bedrijf hebt, kun je veel keuzes zelf maken. Keuzes die voor je gemaakt worden als je in loondienst werkt. In zekere zin bepaal je zelf ook je werktijden. Wil je s ‘morgens eerst je kinderen naar school brengen? Dat kan. Je kunt als eigen baas eventueel uren die je overdag aan privé zaken hebt besteedt in de avonduren weer inhalen of opvangen.
Echter is het vaak zo dat je als ondernemer, en zeker als startende ondernemer, meer uren maakt op een dag en op weekbasis dan wanneer je in loondienst werkt. Werk je fulltime bij een baas dan zal dit meestal 38 uur of 40 uur zijn. Na die uren gewerkt te hebben ben je klaar. En s ‘middags ben je vaak om een uur of vijf wel thuis.
Als eigen ondernemer werk je vaak overdag en s ‘avonds. Want er moet ook nieuw werk binnen gehaald worden natuurlijk.

En niet te vergeten, als je werkt voor je klanten dan dienen er ook facturen opgesteld te worden. En er moeten ook materialen ingekocht worden. Hiervan krijg je dan zelf weer facturen die betaald moeten worden. Dit alles heeft natuurlijk tot gevolg dat er een boekhouding ontstaat. En deze boekhouding moet op orde zijn. Bijvoorbeeld voor de jaarlijkse inkomstenbelasting aangifte van de belasting.
Menig ondernemer wil wel hard werken maar kijkt op tegen de werkzaamheden qua boekhouding.

Boekhouding

Deze boekhouding liep vroeger via vele mappen en uitgeprinte documenten. Tegenwoordig is dit alles veelal geautomatiseerd en kun je het op de computer uitvoeren. Aan het begin van de digitale boekhoudprogramma’s waren deze erg duur. Tegenwoordig zijn er online veel mogelijkheden die relatief goedkoop zijn. Veel van de programma’s hebben bovendien een handige app. Hiermee heb je jouw boekhouding eigenlijk altijd bij de hand op je smartphone.

Waar voorheen veel hulp nodig was van een boekhoudkantoor, kun je tegenwoordig steeds meer zelf. Lees je uiteraard wel goed in zodat je weet waar je mee bezig bent.

Kijk voor een paar goede tips qua boekhoudpakketten die goedgekeurd zijn door de belastingdienst eens op Accountant24.nl

Op bovenstaande pagina kun je allereerst selecteren wat voor jou van toepassing is. De eerste keuze die je maakt is wat voor organisatie het om gaat. Ben je MKB’er of ZZP’er? Of wellicht gaat het om een vereniging of een stichting? Dit alles heeft invloed op de keuze voor het best passende boekhoudprogramma.

Geef een reactie